Patrick Driel: Voor mij is werken in de nacht ideaal!

Patrick werkt op dit moment alweer 12,5 jaar voor VSDV. En zegt met een glimlach: “Ik zou niet weten waarom ik ergens anders naartoe zou moeten gaan.” Patrick werkt fulltime in de nacht en met zijn kinderen werkt dit voor hem erg fijn. “Ik kan s’ middags mijn kinderen ophalen van school en kan zo evengoed voldoende tijd met ze besteden, dat werk voor mij erg prettig.”

Welk(e soorten) transport beoefen je? Ik doe het bloemenvervoer. Dat betekent in de nacht rijden, ophalen van bloemenkarren en het brengen naar de veilingen.

Hoe ziet een werkdag er bij jou uit? Mijn werkdag begint om 17.30 uur, dan krijgen mijn collega’s en ik de opdrachten binnen van de planning. Zo weten we naar welke kwekers we moeten, hoeveel karren bloemen we moeten laden voor de veiling en welke bloemen het zijn. Als de vrachtwagen helemaal vol is rijden we richting de veiling, dit is Aalsmeer, Rijnsburg of Naaldwijk. Daar lossen we de volle bloemenkarren en nemen we weer lege karren mee terug.

Patrick Driel | Nachtchauffeur VSDV

Het leukste aan mijn werk is de vrijheid!

Wat vind je het leukste aan het chauffeurs vak? Vrijheid! Niet de hele dag op een kantoor maar lekker op de weg zijn. Contact met de kwekers. Het werken in de nacht is voor mij ideaal want op deze manier kan ik s’ middags de kinderen van school halen en hebben we op die manier evengoed voldoende tijd samen.

Heb je nog een tip voor een beginnend chauffeur? Neem de tijd. Stap bijvoorbeeld een extra keer uit om even de situatie te bekijken voordat je ergens achteruit in rijdt. En wees altijd klantvriendelijk want zo kom je het verst.

Wat is een voordeel aan VSDV? Je weet waar je aan toe bent. Als er iets niet goed gaat krijg je het te horen maar als je het goed doet krijg je het ook zeker te horen, de betalingen zijn altijd netjes op tijd en we krijgen keurig materiaal om mee te rijden. Het onderhoud aan de vrachtwagens is altijd goed. Ik werk hier al 12,5 jaar en ik zou niet weten waarom ik ergens anders naar toe zou gaan.

Heb je wel eens een bijzonder moment meegemaakt tijdens je werk? Ik heb een keer een ongeluk meegemaakt waarbij ikzelf gelukkig niet betrokken was maar wel bij kon helpen. Zo heb ik met mijn vrachtwagen de weg geblokkeerd zodat er geen andere auto’s of motoren meer langs konden tot de politie was gearriveerd.

Het was die dag erg koud dus ik kon de slachtoffers helpen door ze mijn jas en dekbed aan te bieden. Dat was wel een bijzondere ervaring.

Patrick Driel | Nachtchauffeur VSDV

Je moet in iedere situatie gewoon kalm blijven, dat is het belangrijkste.

Zou je altijd dit soort transport willen blijven doen of zou je wel eens iets anders willen proberen? Heel misschien als mijn kinderen oud genoeg zijn zou ik wel weer overdag willen werken of bijvoorbeeld naar het buitenland gaan maar voorlopig blijf ik lekker in de nacht aan het werk. Dit heeft gewoon heel veel voordelen voor mij.

Maak je wel eens spannende situaties mee tijdens het werk? Nee eigenlijk niet, maar dat komt ook door mijn ervaring. Je moet overal op voorbereid zijn. Als je al veel ervaring hebt weet je al snel of iets lukt of niet lukt. En je moet in iedere situatie gewoon kalm blijven, dat is het belangrijkste.

Patrick Driel | Nachtchauffeur VSDV

Wil je meer informatie over werken bij VSDV?
Neem dan contact met ons op via het formulier of bel direct naar personeelszaken via 0228-587837.

Een greep uit onze vacatures

Transportplanner

  • Zwaagdijk
  • Fulltime

Pendelchauffeur CE

  • Zwaagdijk
  • Fulltime

Weekendchauffeur Avonddienst

  • Zwaagdijk
  • Parttime

Rangeerchauffeur CE

  • Zwaagdijk
  • Fulltime
© Copyright 2023 Hessing Logistiek - Design & Web Groeier