Alex Pen: Als je echt wilt leren sturen, moet je de winkeldistributie in gaan.

Sinds 2013 is Alex Pen fulltime aan het werk in de winkeldistributie. “Het contact met klanten en collega’s onderling is heel fijn. Er heerst een prettige werksfeer en we zijn een vast team in de winkeldistributie. Twee jaar geleden is Otten Transport waar ik werkzaam was, overgenomen door VSDV, dit vond ik in het begin wel spannend. Nu ben ik helemaal tevreden! We hebben korte lijnen met het hoofdkantoor en er wordt goed rekening met ons gehouden en naar ons geluisterd.”

Welk transport beoefen je? De winkeldistributie van Jumbo in Noord-Nederland vanaf Beilen. Dit doe ik vijf dagen in de week. Wij werken aan de hand van de planning die VSDV binnenkrijgt van Jumbo.

Wat vind je een voordeel aan de winkeldistributie? Je kunt je werkzaamheden precies zo indelen zoals je zelf wilt en bijvoorbeeld al beginnen om 03.00 uur. Zelf start ik om 11:00 uur in de ochtend, maar je kan er ook voor kiezen om in de nacht te werken.

Naast het indelen van je werk is het manoeuvreren met zo’n grote wagen een uitdaging. Vooral als je dan een compliment van een voorbijganger krijgt, zoals: “Zo dat is knap, dat lukt mij nog niet met de luxe auto!”

Alex Pen | Winkeldistributie VSDV

Er heerst bij ons een prettige werksfeer en we zijn een vast team in de winkeldistributie.

Hoe ziet jouw dag eruit? Ik begin om 11:00 uur in Beilen en werk dan vaak tot ongeveer 20:00 uur. Het werk kan soms zwaar zijn en aangezien ik drie jaar geleden ben geopereerd, is het belangrijk dat hier rekening mee gehouden wordt. De afdeling planning op kantoor, plant mijn rit dan altijd zo dat ik twee, maximaal drie adressen heb per rit.

Is je werk gemakkelijk te combineren met je thuissituatie? Jazeker, ik heb aangegeven dat ik graag tegelijk vrij wil zijn met mijn vrouw en hier zorgt de planning altijd voor.

Heb je een belangrijke tip voor een beginnende chauffeur? Gewoon meters maken. Goed inschatten waar de ruimtes zitten en de tijd nemen. Als je een bepaalde situatie niet vertrouwt, gewoon even uitstappen en goed de situatie bekijken.

Wat vind je persoonlijk een voordeel van werken bij VSDV? De korte lijnen die we hebben met het hoofdkantoor zijn heel fijn. Ook de betalingen zijn altijd keurig op tijd. Het materiaal is top, we rijden allemaal met nieuwe auto’s en als er iets is, gaan ze direct naar de garage.

Alex Pen | Winkeldistributie VSDV

De korte lijnen die we hebben met het hoofdkantoor zijn heel fijn.

Wat vind je een voordeel aan het vak van chauffeur? De vrijheid om je heen. Ik ben altijd vertegenwoordiger geweest en vond het toen al heel fijn om onderweg te zijn. Op dat moment was ik al parttime chauffeur en later ben ik gestopt als vertegenwoordiger en ben ik fulltime als chauffeur gaan werken.

Zou je altijd dit soort transport willen blijven doen? Ik moet nog tien jaar werken en het werken op deze manier is voor mij heel goed te doen en ben ik erg tevreden. Soms heb ik wel eens leerling-chauffeurs met me mee. Ik geef ze dan bijvoorbeeld tips over bepaalde situaties en probeer ze zo goed mogelijk te begeleiden. Dat vind ik erg leuk om te doen en zou dit wel meer willen doen. De winkeldistributie is wat mij betreft wel een vak apart en er zijn veel dingen om op te letten. Om chauffeurs hier voor op te leiden is zeker iets wat ik zou willen doen.

Alex Pen | Winkeldistributie VSDV

Wil je meer informatie over werken bij VSDV?
Neem dan contact met ons op via het formulier of bel direct naar personeelszaken via 0228-587837.

Een greep uit onze vacatures

Transportplanner

  • Zwaagdijk
  • Fulltime

Rangeerchauffeur CE

  • Zwaagdijk
  • Fulltime

Weekendchauffeur Avonddienst

  • Zwaagdijk
  • Parttime

Pendelchauffeur CE

  • Zwaagdijk
  • Fulltime
© Copyright 2023 Hessing Logistiek - Design & Web Groeier